All in One SEO Ayarları (2025)

All in One SEO Ayarları (2025)

Eğer bir WordPress siteniz varsa ama arama sonuçlarında istediğiniz gibi üst sıralarda yer alamıyorsanız, aradığınız SEO eklentisi tam olarak All in One SEO Pack! Bu eklenti, WordPress eklentileri arasında şimdiye kadar 30 milyondan fazla indirme ile en popüler olanıdır.

All In One SEO Pack Kurulum ve Ayarları

All In One SEO Pack eklentisi, WordPress plugin dizininde ücretsiz olarak bulunuyor. Eğer Video Site XML Haritası oluşturma, e-Ticaret SEO, 1 yıllık profesyonel destek ve daha birçok özellik gibi ek işlevlerden yararlanmak istiyorsanız, All In One SEO Pack Pro sürümünde aradığınız her şey mevcut.  Şimdi, kurulum sürecine bir göz atalım. İlk yapmanız gereken şey, All in One SEO Pack eklentisini yükleyip etkinleştirmek.

Eklentiyi etkinleştirdiğinizde, WordPress yönetici panelinin sol menüsünde SEO menü öğesi belirecek. Eklenti ayarlarını yapılandırmak için “All in One SEO” bölümüne gidip “Genel Ayarlar” seçeneğine tıklamanız gerekiyor.

Ayarlar sayfasında bir dizi ayar göreceksiniz. Her ayar seçeneğinin yanında bir soru işareti var; buna tıkladığınızda, o seçeneğin ne işe yaradığını ve nasıl kullanıldığını açıklayan bir yardım mesajı açılacak. Tipik bir WordPress kurulumunda, ana sayfa, arşiv sayfası, yazar sayfası, kategori ve etiket sayfaları gibi farklı yerlerde tek bir yayın görüntülenir.

Bu nedenle, WordPress arşiv sayfalarında tam makale yerine makale özetlerini veya alıntıları kullanmanızı öneririz. Tüm sayfalarda tam makalelerin yayınlanması, yinelenen içerik sorunlarına yol açabilir.

Anasayfa Başlık Ayarları

Anasayfa ayarları bölümünde, web siteniz için bir başlık seçebilirsiniz. Bu başlık, WordPress sitenizin varsayılan başlığından farklı olabilir. Akılda kalıcı bir başlık oluşturmak ve en önemli anahtar kelimelerinizi kullanmak oldukça faydalıdır.

Eğer bu alanı boş bırakırsanız, All in One SEO varsayılan olarak WordPress web sitenizin başlığını kullanacaktır. İster blogunuzda mevcut olan başlığı tercih edin, ister farklı bir başlık seçin, önemli olan web sitenizin anahtar kelimelerini içermesidir.

Web siteniz için bir ana sayfa açıklaması oluşturmanız gerekiyor. Bunu 156 karakterin altında tutmaya çalışın ve açıklamanızda sitenizin en önemli anahtar kelimelerini kullanın. Ancak, anahtar kelimeleri aşırıya kaçmadan kullanmaya dikkat edin; açıklamanızın okunabilir ve anlaşılır olmasına özen gösterin.

Eğer açıklama alanını boş bırakırsanız, All In One SEO otomatik olarak anasayfanızdaki yazıları ekleyecektir. En iyi sonuçları almak istiyorsanız, bu alanları doldurmalısınız. Statik bir ön sayfa kullanıyorsanız, ‘Yerine Kullanım Statik Ön Sayfa’ seçeneğinin yanındaki etkinleştirmeyi tıklayarak ön sayfanızı düzenlemeye başlayabilirsiniz. Başlık, açıklama ve meta kutusunu seçme şansınız olacak.

Başlık Ayarları

Başlık ayarları, WordPress’in her sayfa için sunduğu varsayılan başlık şablonlarını ayarlamanıza olanak tanır. Bu, tek bir gönderi, ana sayfa, arşivler, etiketler veya kategori sayfaları gibi farklı sayfa türlerini kapsayabilir.

WordPress tarafından oluşturulan her sayfa, temalarınızda bulunan bir başlık kümesine sahiptir. İlk seçenek, başlıkları yeniden yazmak; All in One SEO Pack’in başlıkları yeniden yazmasına izin verir. Varsayılan olarak, herhangi bir tema ayarını geçersiz kılmak etkindir.

Temaların SEO seçenekleri eklememeniz gerektiğine inandığımız için bu ayarı olduğu gibi bırakmanızı öneririz. Ayrıca, farklı sayfa başlıkları için kullanılan önceden tanımlı etiketleri değiştirebilir ve arşiv ile diğer sayfalarınızın başlıklarının nasıl görüneceğini de ayarlayabilirsiniz.

Özel Yazı Türü Ayarları

Bu bölümde, sitenizdeki özel yazı türleri için SEO eklentilerinden birini etkinleştirebilirsiniz.

Eğer WooCommerce kullanıyorsanız, ürünlerinizin özel gönderim türleri burada görüntülenecek. Ürünler için SEO ayarlarını aktif hale getirebilirsiniz.

Her yazı türü, Gelişmiş SEO ayarlarına ihtiyaç duymaz. Mesela, Envira Galeri eklentisini kullanıyorsanız, galerileriniz burada ‘Envira Galerileri’ başlığı altında özel bir yazı tipi olarak görünür.

Galeriler genellikle WordPress yayınlarına ve sayfalarına eklendiği için, onlara gelişmiş SEO seçeneği eklemenize gerek yoktur.

Görüntü Ayarları

Görüntü ayarları, ekran ayarları sayesinde yayınların SEO başlığını ve açıklamalarını yayınlar ekranında görüntülemenizi sağlar. Bu ayar varsayılan olarak aktiftir, dolayısıyla isterseniz olduğu gibi bırakabilirsiniz.

Web Yöneticisi Doğrulaması

Burada, web sitenizin sahipliğini doğrulamak için Google, Bing veya Pinterest’ten aldığınız web yöneticisi doğrulama kodunu eklemeniz gereken alan.

Google Ayarları

Google ayarları kısmında, Google doğrulanmış yazar eklemek için Google Plus profil URL’nizi buraya yazabilirsiniz. Bağlantıyı ekledikten sonra, sayfanızın Google+ profilini ziyaret edip katkıda bulunanlar bölümünde sitenizi eklemeniz gerekiyor.

Web siteniz için Google Analytics Kimliğinizi ekleyebilirsiniz; All in One SEO, bu kodu otomatik olarak sitenize yerleştirecektir.

Noindex Ayarları

Bu bölüm, arama motorlarının sitenizdeki kategori ve arşiv sayfalarını dizine eklemesini engellemenize olanak tanır. Ancak, gerekli olmadığını düşündüğünüz öğeleri devre dışı bırakmanın yanı sıra, kategori arşivleri ve etiket arşivleri gibi faydalı arşivlerin de bulunması gerektiğini belirtenler var. All in One SEO, varsayılan olarak kategori ve arşiv sayfaları için noindexing özelliğini etkinleştirir; bu nedenle, kategorileri işaretlemenizi öneririz.

Eğer tek bir yazarın blogunu yayınlıyorsanız, yazar arşivleri için noindex özelliğini etkinleştirmenizi öneririz. Ancak, çok yazarlı bir site işletiyorsanız, arama motorlarının yazar arşivlerini indekslemesine izin vermeniz daha iyi olacaktır.

Gelişmiş Ayarlar

Gelişmiş ayarlar bölümü, deneyimli web yöneticilerine web sitelerinin optimizasyonunun belirli yönlerini değiştirme imkanı sunar. Sayfaları hariç tutmak, üst bilgilere kod eklemek, açıklamaları otomatik olarak oluşturmak gibi işlemleri gerçekleştirebilirler.

 

Anahtar Kelime Ayarları

Birçok SEO uzmanı, meta anahtar kelimeler etiketinin artık pek bir faydası olmadığını düşünüyor. Ancak, bazıları hala bu etiketlerin yararlı olduğuna inanıyor. All In One SEO Pack, varsayılan olarak anahtar kelimeleri devre dışı bırakıyor.

Eğer anahtar kelimeleri kullanmak isterseniz, buradan etkinleştirebilirsiniz. Biz, meta anahtar kelimeleri web sitemizde kullandığımız için, her yazıya birkaç anahtar kelime eklemenin zararı olmadığını düşünüyoruz.

keywordsettings
keywordsettings

All in One SEO Pack Özellikleri Yöneticisi

All in One SEO Pack, gerçekten etkileyici bir eklenti ve karşınızda sayısız seçenek var. Ancak, bazı özellikler kullanıcıların erişimine kapalı. Tüm bu özellikleri etkinleştirmek için All In One SEO Pack » Özellikler Yöneticisi sayfasını ziyaret etmelisiniz.

All In One SEO Pack yazılımcıları bazı kullanıcıların XML site haritaları ve Facebook meta etiketleri için başka eklentiler kullanıyorsanız bu özellikler kapalı kalmalıdır. Bu özellikler için eklenti kullanmıyorsanız All In One SEO Pack özelliklerinden açık hale getirebilirsiniz.

Bu özelliklerin etkinleştirilmesi, All In One SEO Pack ayarlarınızda Sosyal Meta ve XML Site Haritası öğeleri ekleyecektir.

SEO’da XML Site Haritası Ayarları

SEO’da XML Site Haritası Ayarları ile ilgili yapmanız gereken tek şey, All in One SEO’nun “XML Site Haritası” sayfasını ziyaret etmek ve “Google’a bildir” ile “Bing’e bildir” seçeneklerinin yanındaki kutuları işaretlemektir.

xmlsitemap
xmlsitemap

Ayarları olduğu gibi bırakın ve güncelleme seçenekleri butonuna tıklayın.

All In One SEO Pack Sosyal Meta Ayarları

Öncelikle, All in One SEO » Sosyal Meta sayfasını ziyaret etmeniz ve anasayfa ayarları bölümüne ulaşmanız gerekiyor. Burada, sitenizin ana sayfası için başlık, açıklama ve bir resim seçebilirsiniz.

socialmetapage
socialmetapage

Bununla birlikte, genel ayarlarda anasayfa başlığını ve açıklamasını zaten belirledik. ‘AIOSEO Başlık ve Açıklama Kullan’ seçeneğini işaretleyebilirsiniz.

Sonrasında, bir resim yüklemeniz gerekiyor; çünkü bu resim, sosyal medya platformlarında paylaşıldığında bağlantınıza eşlik etmek için Facebook ve Twitter gibi siteler tarafından kullanılacak.

Bu sayfada aşağıya indiğinizde, sosyal profil URL’lerinizi her bir satıra bir bağlantı ekleyebileceğiniz sosyal profiller bağlantı bölümünü göreceksiniz.

socialprofilelinks
socialprofilelinks

Sonraki bölüm, Facebook admin ve uygulama kimliğinizi ayarlamanıza yardımcı olur. Bu bölümdeki ayarlar, Facebook yazar etiketini eklemenizi ve web siteniz için Facebook Insights’ı almanızı sağlar.

All in One SEO Pack: Yazılarınızı ve Sayfalarınızı En İyi Şekilde Optimize Edin

All in One SEO Pack eklentisi, WordPress sayfa düzenleme ekranınıza bir meta kutusu ekler. Ancak, birçok yeni başlayan bu özelliği nasıl kullanacakları konusunda kafaları karışmış durumda.

Hangi tür başlık kullanmalıyım? Ya da bir açıklama nasıl yazılır? Her bir yazınız için SEO başlığını, açıklamasını ve anahtar kelimelerini girerek tekil yayınları ve sayfaları optimize edebilirsiniz.

Bu meta kutusundaki ayarlar, genel All in One SEO ayarlarınızı geçersiz kılacak. Eğer bu alanları boş bırakırsanız, All in One SEO sizin için bu alanları doldurmak üzere genel ayarlarınızı kullanacak. Yazı başlığınızı başlık olarak, alıntıları açıklama olarak ve etiketleri anahtar kelime olarak kullanacak.

En iyi sonuçları almak istiyorsanız, bu alanları boş bırakmak yerine kendiniz doldurmanızı öneririz. Ayrıca, belirli bir yayın veya arama motorlarında dizine eklenmesini istemiyorsanız, nofollow ve noindex seçeneklerini ayarlayabilirsiniz. Yeni başlayanlar için bu seçeneklerin kullanılmaması en iyisidir. Tek yapmanız gereken, sayfanızı maksimum SEO kazancı için optimize etmek. All in One SEO Pack’deki bu kullanıcı kılavuzunun sitenizde kurulumunu yapmanıza yardımcı olmasını umuyoruz.

 

 

 

Önceki Yazı

Yoast SEO Ayarları (2025)

Sonraki Yazı

Minecraft Herobrine Efsanesi ve Onun Gerçek Hikayesi (2025)